ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ...

 Αρχική σελίδαΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ...



Αίσθηση προκάλεσε η άκρως εχθρική στάση των τουρκικών αρχών απέναντι στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στη Σμύρνη στις 05/11/2022.


Σκοπός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν να μετάσχει ως πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.


Επί επτά ώρες κρατήθηκε ο Έλληνας αξιωματούχος σε ειδικό χώρο στο λιμάνι της Σμύρνης χωρίς να υπάρχει λόγος ικανός να δικαιολογήσει από την πλευρά της Τουρκίας μια τέτοια ενέργεια. 


Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει για την Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος, ακυρώνοντας την συμμετοχή του στην σύνοδο, ακόμη και  μετά από την "άρση" της απαγόρευσης για την οποία μεσολάβησε εκτός από το ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ...




Παρακολουθώντας την στάση του τουρκικού αλλά και του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών αναρωτιέται κανείς, ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η άνευ όρων ανεκτικότητα της ελληνικής πλευράς διότι ...


Βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές επιτρέπουν σε τούρκους αξιωματούχους να δρουν, στην κυριολεξία ανενόχλητοι, μέσα στη χώρα μας και να πραγματοποιούν ακόμη και ιδιωτικές επισκέψεις, πέρα από τις επίσημες εθιμοτυπικές, κατά τις οποίες μάλιστα διατυπώνουν δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα της ειρήνης, παραβιάζοντας προκλητικά το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο !


Παράδειγμα αποτελεί επίσκεψη του τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη στις 30/05/2021, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ύπαρξη "τουρκικής μειονότητας" !




πηγή



Αλλά και στις πρόσφατες ιδιωτικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν στη Θράκη τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σέντοπ αντίστοιχα, παρατηρήθηκε μια απίστευτη ανεκτικότητα !

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην περιοδεία του συναντήθηκε ανενόχλητος με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους της μειονότητας στην Ξάνθη και στα περίχωρα του νομού, επανέλαβε την ρητορική περί "τουρκικής μειονότητας", αποκαλώντας μάλιστα την Ξάνθη με την τουρκική ονομασία "Ισκέτσε", επισκέφθηκε το παράνομο σωματείο "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" και αποκάλεσε τους Ξανθιώτες πολίτες της μειονότητας "αδέλφια" του και την Ξάνθη "γη του γιου του Φατιχάν" (Μωάμεθ του Πορθητή) ! πηγή





Παρόμοια και ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης  κατά την "ιδιωτική" του επίσκεψη στη Θράκη, περιόδευσε ανενόχλητος στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης,

 επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ροδόπης,

 και συναντήθηκε με εκπροσώπους της παράνομης "Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής", αποκλείοντας μάλιστα την παρουσία στα ελληνικά ΜΜΕ και επιτρέποντας  την είσοδο μόνο στα μέσα ενημέρωσης που τον συνόδευσαν από την Τουρκία !!

Επίσης συναντήθηκε με αρκετούς βουλευτές των δύο νομών.



Φωτογραφία από την ανεπίσημη και “ιδιωτική”  επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ στην Κομοτηνή. πηγή


Η σύγκριση ανάμεσα στην περίπτωση της ντροπιαστικής και αναίτιας απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε από την Τουρκία στον Έλληνα Περιφερειάρχη  Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος επισκέφθηκε επίσημα με τον θεσμικό του ρόλο την Τουρκία, με τις παραπάνω περιπτώσεις Τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι έρχονται άτυπα στη χώρα μας και σε κάθε ευκαιρία εργάζονται σε βάρος των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων,

εργαλειοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων,  δείχνει την πλήρη αποτυχία της "Ελληνικής Δημοκρατίας" στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής με την γείτονα χώρα.


Τίθεται το ερώτημα:


Γιατί επιτρέπεται από το ελληνικό ΥΠ. ΕΞ. στους Τούρκους αξιωματούχους η πραγματοποίηση άτυπων επισκέψεων ;;


Διότι αν μη τι άλλο ...

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάς θα πρέπει να εξασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του Έθνους των Ελλήνων. 

 

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών και

ασφάλειας είναι υποχρεωμένες να οριοθετούν, βάσει συγκεκριμένων κανόνων και να ελέγχουν την δράση των εκπροσώπων της Τουρκίας, όπως και όλων των άλλων κρατών εντός του ελληνικού εδάφους, θέτοντας ως προϋπόθεση, τον  σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των νόμων της "Ελλήνων Πολιτείας"


Ευαγγελία Γιαδανού


https://esykpdamth.blogspot.com/2022/11/blog-post_7.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια